Är du intresserad av att lära dig segla, träffa nya vänner och ha massor med kul ute på havet?
I så fall är seglarskolan hos SS Fram något för dig!

Under sommaren bedriver vi seglarskola under fyra veckor där vi går igenom allt från sjövett och knopar till hur du på bästa sätt tar dig fram över havet och vårt mål är att alla ska få chansen att prova på segling då vi vet att dom flesta som börjat segla aldrig vill sluta igen.

De jollar vi använder oss av är:

  • Optimistjolle: Detta är en jolle som funnits med länge och är väldigt stabil och rolig att segla, både för dom som aldrig seglat förut men också för dom som vill utvecklas.


  • RS Tera: Detta är en nyare jolle som även den passar nybörjare men också dom som seglat ett tag. Denna jolle har möjlighet att anpassa segelytan efter vinden och lämpar sig därför bra för dom som är lite lättare. Det finns också möjlighet att byta till ett större segel.


  • RS Feva XL: Detta är en 2-mansjolle som är snabb och sportig. RS Feva seglas med storsegel & fock och när man vill få ännu mera fart så finns möjligheten att lätt hissa en gennacker. Denna rekommenderas för dom som har lite mer erfarenhet och är intresserade av kappsegling.


  • 2-krona: Denna jolle är en större jolle än RS Feva och lämpar sig bra för dom som är intresserade av 2-manssegling men inte riktigt känner sig redo för RS Feva. 2-kronan är väldigt stabil och det finns möjlighet att segla 4-5 personer tillsammans.


  • C55: Detta är en mindre kölbåt som är en jättebra båt för dig som gärna vill segla flera och en stor fördel är att den inte kan kapsejsa.


Med dessa olika jollar är vi på SS Fram övertygade om att du kommer hitta någon som passar just dig och därefter ge dig möjligheten att utvecklas och ta steget till nästa klass!

Kostnad för en veckas seglarskola är 1900 kr
I priset ingår:

  • 5 dagars utbildning i jollesegling
  • Lunch och frukt
  • Medlemskap i Segelsällskapet Fram
  • Diplom och plakett

Seglarskolorna 2024 hålls vecka 25, 26, 27, 31 och 32. Vecka 25 hålls söndag tom torsdag.

Så länge anmälan är öppen så finns det platser kvar. Har du kunnat göra en anmälan så har du fått plats. Mer info skickas ut när säsongen närmar sig.

V 26 är fullbokad. Maila till andreas@ssfram.com för att sätta upp er på en kölista.


Passa även på att följ oss på Instagram om du inte redan gör det, sök efter ssfram.


Alla barn och ungdomar över 8 år är välkomna att delta och vi gör en uppdelning första dagen mellan nybörjare & fortsättare och anpassar utifrån det utbildningen så att den ska passa alla!
Du är välkommen att anmäla dig eller ditt barn till seglarskolan genom att fylla i formuläret nedan.

Skulle det vara så att du ännu inte fyllt 8 år men ändå vill gå seglarskolan? Kontakta gärna Andreas Landahl för vidare information på andreas@ssfram.com.

Seglarskolan hos SS Fram är certifierat enligt Svenska Seglarförbundets riktlinjer för att bedriva SSF Seglarskola. För mer information om SSF Seglarskola, vänligen kontakta Junioransvarig Andreas Landahl på andreas@ssfram.com.
VI SES I SOMMAR!!